Terbiyeli Kereviz ve Pırasa Salatası


.
TERBİYELİ KEREVİZ
  • 3 büyük boy kereviz
  • 1 büyük boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
  • Kerevizleri soyun ve irice küp şeklinde doğrayın. Havuçları halka şeklinde doğrayın.
  • Orta boy tencerenize 1 litre su koyup kaynatmaya başlayın.
  • Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı iyice çırpın. Kaynatan suyunuzdan bu karışıma 2-3 kepçe alıp ılıtın. (yoğurtun kesmemesi için şart)
  • Harcınızı tenceredeki kaynayan suya azar azar ilave edin.1 litre su(kaynamış) daha ilave edip  3-4 dk kaynatın.
  • Doğradığınız kerevizleri ve havuçları harcınıza ilave edip pişirmeye başlayın.
  • Yumuşamaya başlayan kerevizlere, daha ufak doğradığınız patatesleri ilave edin. Patateslerinizde pişince servis ediniz.
Not:
  • Ben kereviz alırken yapraklarını kontrol ederim. Tazeliği yapraklarından belli olur.
  • Pişirirken de yapraklarını muhakkak yemeğe ilave ederim. Çok lezzet katacaktır. Maydonoz gibi biraz doğramanız yerken kolaylık sağlayacaktır.
  • Suyunu siz göz kararı ayarlayın. Ben 2 litre suyla pişirdim. Siz bu miktarı azaltabilirsiniz.
PIRASA SALATASI
Kulağa farklı gelsede bizim evde baş salatalarımız arasına girdi. Normal salatadan da lezzetli olduğunu söyleyebilirim.
  • 3 adet pırasanın sadece beyaz kısımlarını ayırıp, çok ince şekilde kıyın.
  • Kırmızı lahanayı da aynı şekilde kıyın. Ama yoğurmayın.
  • İster sivir ister çarliston biber ilave edin.
  • Bol zeytinyağı ve tuz ile harmanlayın. Nar ekşiside ilave ede
  • Tabağınızın etrafına domates dilimleri serip, servis yapın.

0 yorum: