Terbiyeli Kereviz ve Pırasa Salatası
.
TERBİYELİ KEREVİZ
- 3 büyük boy kereviz
- 1 büyük boy patates
- 2 orta boy havuç
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Kerevizleri soyun ve irice küp şeklinde doğrayın. Havuçları halka şeklinde doğrayın.
- Orta boy tencerenize 1 litre su koyup kaynatmaya başlayın.
- Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı iyice çırpın. Kaynatan suyunuzdan bu karışıma 2-3 kepçe alıp ılıtın. (yoğurtun kesmemesi için şart)
- Harcınızı tenceredeki kaynayan suya azar azar ilave edin.1 litre su(kaynamış) daha ilave edip 3-4 dk kaynatın.
- Doğradığınız kerevizleri ve havuçları harcınıza ilave edip pişirmeye başlayın.
- Yumuşamaya başlayan kerevizlere, daha ufak doğradığınız patatesleri ilave edin. Patateslerinizde pişince servis ediniz.
Not:
- Ben kereviz alırken yapraklarını kontrol ederim. Tazeliği yapraklarından belli olur.
- Pişirirken de yapraklarını muhakkak yemeğe ilave ederim. Çok lezzet katacaktır. Maydonoz gibi biraz doğramanız yerken kolaylık sağlayacaktır.
- Suyunu siz göz kararı ayarlayın. Ben 2 litre suyla pişirdim. Siz bu miktarı azaltabilirsiniz.
PIRASA SALATASI
Kulağa farklı gelsede bizim evde baş salatalarımız arasına girdi. Normal salatadan da lezzetli olduğunu söyleyebilirim.
- 3 adet pırasanın sadece beyaz kısımlarını ayırıp, çok ince şekilde kıyın.
- Kırmızı lahanayı da aynı şekilde kıyın. Ama yoğurmayın.
- İster sivir ister çarliston biber ilave edin.
- Bol zeytinyağı ve tuz ile harmanlayın. Nar ekşiside ilave ede
- Tabağınızın etrafına domates dilimleri serip, servis yapın.
0 yorum: