Güveçte İstiridye Mantarı


Yapılışı:
  • Yarım kilo İstiridye Mantarı
  • 20 adet arpacık soğan
  • Çeri domates
  • 4 adet çarliston
  • 5 diş sarımsak
  • Kekik-karabiber-tuz
  • Kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Mantarlar bol suda yıkanır.
Zeytinyağında arpacık soğanlar 5 dk kavrulur. ardından sarımsak ve çarliston biberler atılır ve kavrulmaya devam edilir.
Kavrulma işlemi bitince domateslerde sarımsak sosunu çekmesi için 3 dk çevrilir.
Son olarakta mantarlarımızı atıyoruz. Suyunu salana dek (ortalama 10 dk)kavurup güveçlere pay ediyoruz. Kaşar dilimleri serip, kaşarlar kızarana kadar fırınlıyoruz.

0 yorum: