Güveçte İstiridye Mantarı
Yapılışı:
- Yarım kilo İstiridye Mantarı
- 20 adet arpacık soğan
- Çeri domates
- 4 adet çarliston
- 5 diş sarımsak
- Kekik-karabiber-tuz
- Kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Mantarlar bol suda yıkanır.
Zeytinyağında arpacık soğanlar 5 dk kavrulur. ardından sarımsak ve çarliston biberler atılır ve kavrulmaya devam edilir.
Kavrulma işlemi bitince domateslerde sarımsak sosunu çekmesi için 3 dk çevrilir.
Son olarakta mantarlarımızı atıyoruz. Suyunu salana dek (ortalama 10 dk)kavurup güveçlere pay ediyoruz. Kaşar dilimleri serip, kaşarlar kızarana kadar fırınlıyoruz.
0 yorum: