Kaşarlı Karnıyarık


Kaşarlı Karnıyarık
Malzemeler:
  • 4  adet bostan patlıcanı
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 adet domates
  • salça (biber-domates)
  • Kimyon-tuz-karabiber-pul biber 
Yapılışı:
Karnıyarıklar güzelce yıkanır, saplarından başlayarak ortadan ikiye kesilir. (ben bir patlıcanımın diğer yarısı bozuk olduğundan attım, 7 adet yarım patlıcan elde ettim) 8 adet elde ettiğimiz patlıcanlarımızı yağladığımız borcam tepsisine (yağlı kağıt kullanarak farklı tepside kullanabilirsiniz) kabuklu kısmı altta kalacak şekilde diziyoruz. Fırça yardımıyla üzerlerini çok az yağlayıp, 220 derecelik fırında 35 dk közlüyoruz.
     
Fırında közlenen patlıcanlarımızı beklerken bir tencerede kıymamızı suyunu salıp çekene kadar 10 dk kavuruyoruz. küp küp doğradığımız soğanlarımızı ilave edip 5 dk daha kavuruyoruz. Yine küp küp doğradığımız domatesimizi, isteğe göre baharatlarımızı ilave ediyoruz. Ve tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
Ayrı bir sos cezvesinde 1 kaşık tereyağ ile 3 yemek kaşığı domates salçasını (varsa bir parça biber salçasını ) kavuruyoruz. 2 su bardağı su ilave edip cıvıltıyoruz.
     
Patlıcanlarımızı fırından çıkartıyoruz.
 
Çatal-bıçak yardımıyla içlerini püre haline getiriyoruz.
Harcımızı ilave edip, domates halkalarını üzerlerine diziyoruz.
 Sos salçamızı tepsimize döküp, suyu az gelirse ilave edip sıcak fırınımıza patlıcanları tekrar veriyoruz. Sofra hazırlarken fırında 10-15 dk pişmeye devam ediyor. Son olarak kaşar rendesini ilave edip 2 dk daha pişiriyoruz.

0 yorum: