Tencerede Tavuk Baget


Malzemeler:
  • Kişi sayısına göre tavuk baget/ben 7 adet kullandım
  • 5-6 adet orta boy patates
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
  • Makarna tenceresi gibi yayvan bir tencerenize yıkanan bagetleri alıp üzerlerine çıkacak kadar su koyun.
  • Su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 25-30dk haşlayın. Bagetleriniz büyükse süreyi uzatın.
  • Haşlanan bagetleri ve suyunu bir kaba alın.
  • Tencereye soğanı küp küp doğrayın, 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile rengi değişene kadar kavurun.
  • Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Patateslerinizi soyup, bir parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Tüm biberleri ince ince kıyın.
  • Bir sıra patates dizip diğer malzemelerden gelişigüzel arasına koyun. 3 sıra halinde patatesleri tencerenize alın.
  • Son olarakta kalan biberler ve tavuk bagetleri en üste yerleştirin. Patateslerin üzerine çıkacak şekilde, önce haşladığınız suyu ilave edin. Sonra sıcak su ekleyin.
  • Patatesler pişene kadar yemeğinizi kısık ateşte kapağını çok açmada pişirin.
Not: tad katması için soğanı kavurmadan önce, haşlanan bağetleri biraz daha fazla yağ koyarak 1-2 dk kızartabilirsiniz.

0 yorum: