Tencerede Tavuk Baget
Malzemeler:
- Kişi sayısına göre tavuk baget/ben 7 adet kullandım
- 5-6 adet orta boy patates
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet çarliston biber
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Makarna tenceresi gibi yayvan bir tencerenize yıkanan bagetleri alıp üzerlerine çıkacak kadar su koyun.
- Su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 25-30dk haşlayın. Bagetleriniz büyükse süreyi uzatın.
- Haşlanan bagetleri ve suyunu bir kaba alın.
- Tencereye soğanı küp küp doğrayın, 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile rengi değişene kadar kavurun.
- Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
- Patateslerinizi soyup, bir parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Tüm biberleri ince ince kıyın.
- Bir sıra patates dizip diğer malzemelerden gelişigüzel arasına koyun. 3 sıra halinde patatesleri tencerenize alın.
- Son olarakta kalan biberler ve tavuk bagetleri en üste yerleştirin. Patateslerin üzerine çıkacak şekilde, önce haşladığınız suyu ilave edin. Sonra sıcak su ekleyin.
- Patatesler pişene kadar yemeğinizi kısık ateşte kapağını çok açmada pişirin.
Not: tad katması için soğanı kavurmadan önce, haşlanan bağetleri biraz daha fazla yağ koyarak 1-2 dk kızartabilirsiniz.
0 yorum: