Oral Seks

Oral seks, bir kişinin cinsel organlarıyla diğer kişinin ağzı arasındaki temasla olan ilişkiye denir.
Ağız ve cinsel organlar vücudun kolayca uyarılabilen erojenik bölgeleridir. Ve temas haline geçmeleri de kişilere zevk verir. Bütün memelilerde karşı cinslerin birbirlerini ağız yoluyla uyarması vardır denilebilinir. (mesela erkek köpeğin dişinin vajenini koklaması ve yalaması gibi, atlarda da erkeğin çiftleşmeden önce dişinin vajenini yalayarak dişiyi ilişkiye hazır hale getirdiği görülür).

Neden oral seks?
  • Ağızın ve cinsel organların hassas erojen bölgeler olması, ve birbirlerine verdikleri uyarının ve zevkin yoğun olması bu buluşmayı kaçınılmaz yapmaktadır.
  • En önemli avantajlarından bir tanesi de gebeliğe neden olmaması yüzünden çiftler tarafından rahatlıkla kullanılmaktadır.
  • Bakireliğin önemli olduğu toplumlarda bu yolla bakirelik korunmuş olmaktadır.
  • Erkek te veya kadın da kendi cinsel organını partnerinin ağzında görmekte bir haz yaratmaktadır.
Kadının erkek cinsel organını ağzıyla uyarması: Felliato; Latince fellare (emmek) fiilinden türemiştir. Erkek cinsel organlarını yalamak, emmek, öpmek anlamında kullanılır.
Erkeklerin tamamına yakını penislerinin emilmesinden ve bu şekilde boşalmaktan hoşlanırlar. Kadınların bir kısmı da partnerlerini bu şekilde uyarmaktan ve boşaltmaktan hoşlanır. Kadın erkeğini ağzıyla uyarırken genelde onun nasıl hoşlandığını sorar veya yaptığı hareketlere dikkat ederek hangilerinden daha fazla zevk aldığına dikkat ederek kendini yönlendirir. Aynı zamanda ellerini de penis etrafına sararak daha fazla uyarı sağlayabilir. Dikkat edilmesi gereken dişlerin penise acı veya zarar vermemesidir. Kadın partnerini bu şekilde boşaltabilir veya yeterli uyarı sağladıktan sonra cinsel ilişkinin başka biçimlere geçebilirler. Kadın isterse erkeğin spermlerini yutabilir, erkekler bundan inanılmaz psikolojik haz duyarlar, sperm yutmakla hamile kalınmaz. Normal koşullarda sağlıklı bir erkekte sperm hastalık taşımaz.
Kadında veya erkekte bulaşıcı bir hastalık varsa bu oral seks sırasında bulaşabilir.
Erkeğin kadın cinsel organını ağzıyla uyarması: Cunnilingus; Latince cunnus - vulva (kadın da vajen dudakları) ve lingere; yalamak anlamındadır.
Erkeğin kadın cinsel organlarını yalaması ve emmesi anlamında kullanılır. Kadının özellikle klitorisi öpmeye, yalamaya ve emmeye aşırı derecede duyarlıdır. Erkek kadının vajen girişini, vajen dudaklarını, klitorisi yalayarak onu uyarır, cinsel birleşmeye hazırlar veya bu şekilde boşaltabilir, veya ilişki öncesi birkaç kez bu şekilde boşaltarak daha sonra ilişkiye girebilirler. Cinsel ilişkide erkeğin kadın boşalmadan boşaldığı durumlarda kadını bu şekilde boşaltabilir. Ve erkek sertliğini kaybedip ilişkiye devam edemediği zamanlarda kadını bu şekilde rahatlatabilir.
Erkekte kadının nasıl hoşlandığını sorabilir ve ona göre yönlenebilir gene dikkat edilmesi gereken nokta dişlerin kadına zarar vermemesidir.
Vajene hava üflemek gibi şeylerde kadına ağrı veya acı verebilir. Uyarı sırasında kadının vajeninde ıslanma artmakta vajenden salgılanan sıvılar dışarı doğru gelmektedir, normalde bunlar zararsız ve mikrop taşımayan sıvılardır ve erkeğe yutması halinde dahi zarar vermeze (eğer bir enfeksiyon yoksa)
Oral seks öncesi kadını vajen daha temiz olsun diye vajen içinin sabunla yıkaması vajene zarar verebilir kayganlaşmayı zorlaştırır.
Normal yani akıntısı olmayan bir kadının kendine has bir vajen kokusu vardır, bu kokuya ''kasolet'' adı verilir ve bu koku erkeklere çekici ve cinsel uyarıcı gelir, bazı kadınlarsa tam tersini düşünür, erkeğin bundan rahatsız olacağı fikrine kapılırlar, bu gereksiz ve yersiz bir endişedir. Yapılmaması gereken bir şeyde o kısımlara sprey sıkmak veya parfüm sürmektir, hem oranın yapısını bozar hem de erkeğe acı bir tat verir.
Vajene bir şey sokulmadan yapılan oral seks bakirelerde kızlık zarına zarar vermez.
Her aydaki gebe kadına da oral seks yapmanın ne bebeğe nede çiftlere zararı yoktur, eğer düşük veya heyecanın doktor tarafından yasaklandığı özel bir durum yoksa tabii ki.
Kişiler oral sekste birbirlerine daha fazla zevk veren pozisyonları bulup geliştirebilirler. Karşılıklı yapılan oral seks halk arasında 69 diye de adlandırılır, 6 rakamını çiftlerden biri kabul ederseniz onun üstünde ki baş aşağı diğeri ise 9 olur ve buradan da 69 deyimi gelmektedir. Oral sekste en önemlisi, karşılıklı istekle ve zorlama olmadan yapılmasıdır.

0 yorum: