Kadınlar Orgazm Olamıyor

Kadınlarda orgazm çoğunlukla direkt klitoris uyarısı ile oluyor. Ancak yapılan araştırmalar, direkt klitoral uyarı olmadan orgazm olabilen kadınlarının oranının yüzde 30 olduğunu gösteriyor.

Kadın ve erkekler orgazmı hangi oranlarda yaşıyor?

Dünyada 4000 kadın üzerinde yapılan bir çalışmada, kadınlarının üçte birinin hiç orgazm olmadığı ya da nadiren orgazm olduğu, onda birinin de her cinsel birleşmede orgazmı yaşadıkları ortaya çıkmıştır. Yani klitoral uyarı olmadan orgazm olabilen kadınların oranı ancak yüzde 30’dur. Kadınlarda masturbasyonla orgazma ulaşma oranı yüzde 34’tür. Erkeklerde orgazma ulaşamama oranı ise yüzde 2’dir.

“Orgazmın sorumlusu genler”

Orgazm bozukluklarına yönelik yapılan birçok çalışma ve tedavide, genlerin kadın ve erkekteki orgazm bozukluklarının sorumlusu olduğu ortaya çıkmaktadır. Tek yumurta ikizlerinde uyumluluk oranı, çift yumurta ikizlerine göre çok daha yüksektir. Bu da orgazmda genetik bir etkenin varlığını ortaya koymaktadır.

Kadınlarda orgazm bozuklukları daha çok hangi dönemlerde ortaya çıkıyor?

Kadınlarda özellikle yeni evlilik döneminde orgazm sorunları yaşanmaktadır. Özellikle toplumumuzda evlilik öncesi cinsel tecrübe yaşamamış bayanlarda ilk gece korkuları nedeniyle ilk birliktelikte bir dönem orgazmı yaşamayabilirler. Kokulu akıntılar, tiksinme duygusu orgazm oluşumuna engel teşkil edebilir. Etkili bir korunma yöntemi kullanılmıyorsa, kadınlarda gebe kalma korkusu birliktelikten kaçmaya ya da kaygı nedeniyle orgazmın oluşmasına engel oluşturabilir. Menopoz sonrası bazı kadınların gebelik tehlikesi ortadan kalktığı için libido artışı gelişebilir. Fakat ilerleyen yıllarda vücuttaki östrojenin azalması, vaginal kuruluğa yol açar. Birliktelikte duyular rahatsızlık, orgazm sorunlarına yol açabilir.

Kadında orgazm nedir?

Orgazm, cinsel uyarım ve zevkin en yüksek noktası olarak tanımlanabilir. Orgazm sırasında nefes alıp verme sıklığı, kalp hızı ve kan basıncı artar. Göz pupilleri büyür, dudaklar koyulaşır, göğüs uçları dikleşir, klitoris ıslanır ve sertleşir. Artan heyecanla beraber deri kızarır ve terleme başlar. Kadında büyük dudaklar, klitoris, vajen ve pelvik organlar penisteki gibi büyür ve genişler.

Orgazm nasıl oluşur?

Bazen orgazmdan hemen önce dakikalarca süren bir haz dönemi vardır. Orgazm, vajinada ve/veya rahimde hissedilebilen istemsiz ve zevk veren kasılmalarla aniden ortaya çıkar. Bazı kadınlarda orgazm kasılmalar hissedilmeden gerçekleşir. İstemsiz kasılmalar ve spazmlar, bacaklar, karın, kollar ve sırt gibi değişik vücut bölgelerinde görülebilir. Orgazm sırasında vajen bezleri vajinayı iyice kayganlaştıran ve sıklıkla erkekteki orgazma benzetilen bir sıvı salgılarlar. Orgazm ile ilgili kasılmaların spermi vajinadan rahim ağzına doğru yönlendirdiği ve birden fazla art arda orgazm yaşayan kadınlarda, orgazmın olmadığı sekse göre bu yönlendirmenin çok daha fazla olduğu düşünülmektedir.

Orgazmın tipleri hakkında bilgi verir misiniz?

Kadın vücudunda çok sayıda erojen bölge vardır. En çok bilinenleri vajen ve klitoristir. Orgazm da vajinal ve klitoral orgazmlar olarak ikiye ayrılabilir. Klitoris çevresindeki bölgeler çok duyarlıdır. Tek fiziksel fonksiyonu cinsel zevk vermektir. Birçok kadın klitoral orgazmın en yoğun orgazm olduğuna inanır. Kadınlar vajinal orgazma ulaşmanın daha zor olduğuna inanırlar. Vajenin dış 1/3’ü en duyarlı bölgesidir. Bir orgazmın diğerinden daha iyi olduğunu söylemek mümkün değildir, her ikisi de farklı zevk alma biçimleridir. Her kadın kendi tecrübeleri ile birini tercih edebilir ve bu nedenle kadının partnerinin, kadının tercih ettiği tipi bilmesi önemlidir.

Kadının orgazm olmasının sağlanması için ilişkide ne tür değişiklikler yapılabilir?

İlişkide kadın ile erkeğin aynı anda orgazm olması diye bir gereklilik söz konusu değildir. öz İlişkide aynı anda orgazm olunması diye bir gereklilik yoktur. Önemli olan kadının ya eşi ile birlikle ya da eşinden önce orgazm olmasıdır. Erkek orgazm olduktan sonra ereksiyon etkinliğini kaybetmeye başlar. Yeni bir ilişkiye fizyolojik ve ruhsal olarak hazır olması belli bir süreyi gerektirir. Kadınlarda ise bu süre çok kısadır ya da yoktur. Kadınlar arka arkaya defalarca orgazm olabilirler ve aynı ilişki içerisinde bile çok sayıda orgazm olabilirler. Bunun için erkek kadının orgazm olabilmesi için gerekli koşulları sağlamalı ve çaba göstermelidir.
Orgazm sorunu yaşayan kadınların ilk başvuracağı uzman bir jinekolog olmalıdır.

0 yorum: