KAŞARLI ISPANAK



KAŞARLI ISPANAK
  • 2 Demet Ispanak
  • 2 Büyük Boy Soğan
  • Biber Salçası
  • Kaşar Peyniri
  • Yumurta
  • Karabiber-Tuz
Yapılışı:
Ispanakların çamuru akıtılıp, sirkeli suda 15 dk bekletilir. Tüm kumu bitene kadar bol suda yıkanır.
Önce saplarında başlayarak irice doğranır (sap kısımlarını ince doğrayınız). Teflon tencerenizde soğanları 1-2 kaşık zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurunuz. Biber salçanızı ilave edip 1 dk daha kavurduktan sonra ıspanakları atıp tencerenizin ağzını kapatınız. Ateşiniz çok kısık olursa, ıspanaklar yanmadan yavaş yavaş kendi suyu ile eriyeceklerdir. Benim tencerem küçük olduğundan 3 işlemde azar azar tencerenin kapağını açıp ıspanaklarımı ilave ettim. Tüm ıspanakları öldükten sonra orta ateşte 5-10 dk kavurarak pişiriniz.
Arzuya göre karabiber ve tuzunu ilave edin. Yine kişi sayısına göre (ben 2 kalın dilim ekledim) bir kaseye kaşar peynirinizi küp küp doğrayınız. Yumurtaların sarılarını ayrı ayrı kaselere ayırın. Beyazını kaşar peynir kasenize koyun. Peyniri ve yumurta aklarını ıspanaklara ilave edip, karıştırın ve tencerenin ağzını kapatın. Kaşarlar eridikten sonra ayrı ayrı kaselerden bekleyen yumurta sarılarını tencerede açtığınız çukurlara yerleştirin. 2 dk piştikten sonra dört tarafına kaşar dilimleri koyup servis yapınız. Pul biber ve karabiberle süsleyiniz.
Not: İsteyenler ıspanaklarla beraber, 2/3 çay bardağı kalın bulgur ve 1 çay bardağı su ilave edebilirler. Daha tok ve katı bir yemek elde etmiş olursunuz

0 yorum: