Sebzeli Kaburga Haşlama Suyuna Çorba


KABURGA HAŞLAMA
Malzemeler:
  • 1 Parçalanmış Kaburga-Gerdan-İri Kuşbaşı Kırmızı Et
  • 5 adet orta boy patates
  • 5 adet orta boy havuç
  • 15 adet arpacık soğan
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
Yapılışı:
3 litre suyu ve kaburga parçalarını (arzuya göre diğer et çeşitlerini de kullanabilirsiniz) düdüklü tencerenize alıp 45 dk pişirin. Normal tencerede yapacaksanız etinizi tencere suyu azaldıkça kaynar su ilave ederek pişirin. (Et pişerken soğuk su etin pişmesini çok geciktirir).
Pişen etlerin üzerine iri doğradığımız patates ve havuçlarla beraber baharatları atınız ve tekrar 10- 15 dk patatesler yumuşayana kadar pişiriniz. (Düdüklü tencerede pişirdiyseniz, sebzeleri normal kapakta pişirin)
 
Çocuklar için çok sevdiğim bir çorba çeşididir. Havucu ve patetesi yedirmenin en güzel yolu..
SEBZELİ ET SUYUNA ÇORBA
Malzemeler:
  • 1 pk çiğ krema
  • 3 yemek kaşığı kavrulmuş un
  • Tuz
  • Pul biber
Pişen yemeğinizin 2 litre suyu ile iç malzemelerin yarısını başka bir tencerenize ayırın. Etleri kemiklerinden ayırın. Ayırdığımız havuç, patetes ve et haşlamasını robotto pure haline getiriniz.
Püreden 1 kase ayırıp içine 1 paket çiğ krema ilave ediniz (kremanız yoksa 6 yemek kaşığı yoğurt katabilirsiniz). 3 Yemek kaşığı kavrulmuş unu(ben daha önce kavurup sakladım) katıp bu karışımı kaynayan purenize ilave ediniz. Çorbanızın koyuluk kıvamını kendi arzunuza göre ayarlayınız. Son olarakta baharatları ilave ediniz.

0 yorum: