Ispanaklı Ekşili Köfte (Malatya Yöresi)
EKŞİLİ KÖFTE
Köfte İçin Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- yarım su bardağı un
- 2 yumurta
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
Diğer malzemeler:
- 1 bağ ıspanak
- 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Bulguru derin bir kapta kanyar 2 su bardağı su ile ıslatın. 5 dk yumuşamasını ve çekmesini bekleyin.
- Unu, salçayı, baharatları ve 2 yumurtayı ilave edin.
- Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Bir kase su alın. Avucunuzu bu su ile ıslatıp hamurdan küçük parçalar koparın. Olabildiğinde minik köfteler hazırlayın.
- Eğer elinizi herseferinde ıslatmazsanız bulgurlu harç elinize yapışacaktır. Köftelerinizi bir tepside buzdolabında dinlendirin.
- Köfteler dinlenirken çorba tencerenize 1 yemek kaşığı yağı ve küp küp doğradığınız 2 adet kuru soğanı hafifçe kavurun. 1 yemek kaşığı salça ilave edip yine kavurun.
- Yıkadığınız ıspanakarı ince şekilde doğrayın ve bu karışıma atın. Yaklaşık 750 su (siz arzuya göre artırın veya eksiltin) ilave edin.
- Ispanaklar pişince bulgur köftelerinizi ve nar ekşisini atıp bulgur köfteleri pişinceye kadar kaynatın.
- Tuzunu kontro edin. Dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
0 yorum: