Ispanaklı Ekşili Köfte (Malatya Yöresi)


EKŞİLİ KÖFTE
Köfte İçin Malzemeler:
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • yarım su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
Diğer malzemeler:
  • 1 bağ ıspanak
  • 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
  • Bulguru derin bir kapta kanyar 2 su bardağı su ile ıslatın. 5 dk yumuşamasını ve çekmesini bekleyin.
  • Unu, salçayı, baharatları ve 2 yumurtayı ilave edin.
  • Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Bir kase su alın. Avucunuzu bu su ile ıslatıp hamurdan küçük parçalar koparın. Olabildiğinde minik köfteler hazırlayın.
  • Eğer elinizi herseferinde ıslatmazsanız bulgurlu harç elinize yapışacaktır. Köftelerinizi bir tepside buzdolabında dinlendirin.
  • Köfteler dinlenirken çorba tencerenize 1 yemek kaşığı yağı ve küp küp doğradığınız 2 adet kuru soğanı hafifçe kavurun. 1 yemek kaşığı salça ilave edip yine kavurun.
  • Yıkadığınız ıspanakarı ince şekilde doğrayın ve bu karışıma atın. Yaklaşık 750 su (siz arzuya göre artırın veya eksiltin) ilave edin.
  • Ispanaklar pişince bulgur köftelerinizi ve nar ekşisini atıp bulgur köfteleri pişinceye kadar kaynatın.
  • Tuzunu kontro edin. Dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

0 yorum: