Fellah Köftesi
Malzemeler:
- 500 gr ince bulgur
- 3 yemek kaşığı un
- 1 kahve fincanı irmik
- 2 yumurta
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber
Sosu için:
- 4 adet domates rendesi
- Pul biber, Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 diş sarımsak rendesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı:
- Derin bir kapta kaynar su ile bulguru ıslatın. 10 dk üzeri kapalı şekilde şişmesini sağlayın.
- Kalan malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun. Malzemelerde oynama yapmadıysanız kıvam tutacak, haşlama esnasında köfteler dağılmayacaktır.
- Misketten biraz büyük köfteler yapın ve ortalarında çukurlar açın. Her köftede elinizi ıslatın ki şekli daha kolay verebilesiniz. Aksi takdirde malzeme elinize yapışacaktır. (Bu çukurlar köftelerin sosu tutabilmesi içindir).
- Köfteleri derin bir tencerede kaynar suya atın ve haşlayın (ortalama 8-9 dk ).
- Süzerek bir tepsiye köftelerinizi alın.
- Sos tavanızda yağı ve salçayı yakın. Domates rendesini, sarımsak rendesini ilave edin. Domates rendesi pişene kadar kaynatın. Diğer malzemeleri ilave edin ve karıştırın.
- Servisten önce köftelerle sosu buluşturup servis yapın. Kıyılmış maydonoz ile süsleyin.
0 yorum: