Fellah Köftesi


Malzemeler:
  • 500 gr ince bulgur
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 kahve fincanı irmik
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
Sosu için:
  • 4 adet domates rendesi
  • Pul biber, Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 diş sarımsak rendesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı:


  • Derin bir kapta kaynar su ile bulguru  ıslatın. 10 dk üzeri kapalı şekilde şişmesini sağlayın.
  • Kalan malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun. Malzemelerde oynama yapmadıysanız kıvam tutacak, haşlama esnasında köfteler dağılmayacaktır.
  • Misketten biraz büyük  köfteler yapın ve ortalarında çukurlar açın. Her köftede elinizi ıslatın ki şekli daha kolay verebilesiniz. Aksi takdirde malzeme elinize yapışacaktır. (Bu çukurlar köftelerin sosu tutabilmesi içindir).




  • Köfteleri derin bir tencerede kaynar suya atın ve haşlayın (ortalama 8-9 dk ).
  • Süzerek bir tepsiye köftelerinizi alın.
  • Sos tavanızda yağı ve salçayı yakın. Domates rendesini, sarımsak rendesini ilave edin. Domates rendesi pişene kadar kaynatın. Diğer malzemeleri ilave edin ve karıştırın.
  • Servisten önce köftelerle sosu buluşturup servis yapın. Kıyılmış maydonoz ile süsleyin.

0 yorum: